Trykstart med Forlaget Linnea

28-02-2018 (by courtesy of Forlaget Linnea)
Søren Nielsen, forfatteren Lotte Bjarke og deres datter Anne gennemser et falset og renskåret tryk fra bogen ‘Slip haveglæden løs’. Lotte Bjarke er desuden redaktør for gartnerierhvervets fagblad ‘Gartner Tidende’, og har gennem 20 år givet gode jordnære råd i danske tidsskrifter og på havebloggen ‘Helt hen i haven’.

Nærbillede af de nytrykte ark med fotos af Lotte Bjarke og Søren Nielsen. Bogen udkommer den 24. marts.

Vinterbilleder fra Gyllingnæs

28-02-2018

Forening for Boghaandværk på besøg

23-02-2018 (by courtesy of Forening for Boghaandværk)
Bestyrelsen for Forening for Boghaandværk er på besøg. Her ses næstformand Rikke Hansen, Poul Lauritsen, forsker på Det Kgl. Bibliotek Thomas Hvid Kromann, kasserer Steen Bille Larsen, medlem af foreningen Jens Vellev, formand Svend Larsen, formand for Komiteen for årets bedste bogarbejde Christian Kaaber og medlem af foreningen Søren Hørdum. Foreningen for Boghaandværk er stiftet i 1888, og har til formål at udbrede kendskabet til og skabe interesse for bogens fremstilling og at højne kvaliteten med hensyn til form, funktion, udførelse og æstetik.

Rundvisningen omfatter bl.a. de nye Agfa Avalon CTP maskiner til trykpladefremstilling …

... og den nye 8-farve skøn- og vidertrykmaskine Rapida 106 fra Koenig & Bauer.

Set i udkørselsafdelingen

23-02-2018
Johannes Pump og Nils Visholm Thomsen med en produktion af færdigfalsede og klammehæftede print som er klar til renskæring.

Trykstart med Henrik Sebro fra Gads Forlag

20-02-2018 (by courtesy of Gads Forlag)
Redaktionschef Henrik Sebro fra Gads Forlag og projektleder Poul Lauritsen på vej til trykstart på bogen ‘Damen i midten’, som udkommer den 11. april i anledning af Magasins 150 års jubilæum.

De trykte ark vurderes af Henrik Sebro og Paul Lauritsen sammen med trykkeren Tom Pedersen, mens trykker Lars Thyssen måler det næste trykark op.

På skærmen over betragterbordet vises først for- og bagside af trykarket, dernæst arkvending i maskinen. Nedenunder ses farveindstillingerne.

Trykstart med Bo Borum fra Gads Forlag

15-02-2018 (by courtesy of Gads Forlag)
Produktionschef Bo Borum fra Gads Forlag er på besøg i forbindelse med prøvetryk på omslaget til bogen ‘Damen i midten’ om mode, kvinder og Danmarkshistorie set gennem et stormagasins vinduer, som udkommer den 11. april i anledning af Magasins 150 års jubilæum. Omslaget skal trykkes med LED-UV trykfarver (dækhvid og CMYK) på et gennemfarvet papir med guldoverflade. Resultatet var ikke givet på forhånd, det ville f.eks. ikke kunne lade sig gøre med almindelige oliebaserede trykfarver, som ikke er helt dækkende. Her studerer Bo Borum et af forsøgene sammen med trykkerileder Erik Tarp og trykker Tom Pedersen.

Men først skal der lægges en plan. Her ses ordrestyrer Poul Lauritsen og trykker Tom Pedersen med oplagspapiret, et strukturpapir med guldoverflade, ‘Sharade Lustra Antique Gold’.

Farveseparationerne er vigtige. Her checker grafiker Johannes Pump sammen med Bo Borum at partiellak er i pasning, og at der ikke ligger dækhvid under sort, kun under de andre farver.

Så er de første ark på vej gennem maskinen.

Prøvetrykket lykkedes ved at trykke 3 gange med UV-dækhvid, to gange med CMYK, og en gang med lak. LED-UV trykteknikken gør at farverne bevarer deres intensitet samtidig med at arkene kommer tørre ud af maskinen.

Opstillingen af den anden Koenig & Bauer Rapida trykmaskine skrider frem

16-02-2018
Alle 8 trykværker er nu stillet op ....

... og så skal der trækkes kabler – mange kabler.

Her ses kabelføringen ved udlægget.

Trykstart med Danmarks Vindmølleforening

15-02-2018 (by courtesy of Danmarks Vindmølleforening)
Trykker Lars Thyssen tager et ark fra bogen ‘Da Danmark fik vinger’ ud af maskinen til godkendelse af bogens forfatter Flemming Petersen og tidligere direktør for Danmarks Vindmølleforening Asbjørn Bjerre, mens Bodil Bakhteyar Bredmose og Hanne Krarup Johansen ser til. Bogen fortæller “eventyret” om 40 års vindmøllehistorie i Danmark.

Så er den næste nye trykmaskine kommet

13-02-2018
I dag ankom Narayanas anden Koenig & Bauer Rapida 106 8-farve skøn- og vidertrykmaskine. Maskinen er også ligesom den første forsynet med banebrydende UV-LED trykteknik, inline farvestyring, simultan pladeskift m.m. Her er det første af de otte trykværker på vej ind gennem porten.

Værkerne bliver stillet op i trykhallen.

Montørerne Dirk Nitzsche og Tom Schwarzbach fra KBA gik straks i gang med planlægningen.

Trykstart på bogen ‘Arkitekt Axel Høeg-Hansen’

13-02-2018 (by courtesy of Arkitekturforlaget B)
Her godkendes et nytrykt ark af Gilbert Hansen fra Arkitekturforlaget B, Leif Leer Sørensen fra Arkitektskolen Aarhus, arkitekt og fotograf Aage Lund Jensen, og forfatteren Mogens Brandt Poulsen, tidligere rektor ved Arkitektskolen Aarhus. Bogen er rigt illustreret med ikke tidligere offentliggjorte tegninger og historiske fotos samt helt nye detailfotos, og udgives af Arkitektskolens Forlag i samarbejde med Forlaget Turbine og Arkitekturforlaget B.

Forlægger Gilbert Hansen vurderer bogens omslag sammen med trykker Preben Andersen.

Trykstart med Fonden Aarhus 2017

12-02-2018 (by courtesy of Fonden Aarhus 2017)
De første trykark til bogen ‘Commissions: European Capital of Culture Aarhus 2017’ er klar, og vurderes af (fra højre) redaktør Kay Campbell, programdirektør Juliana Engberg, trykker Lars Thyssen, designer Kim Lange og trykfaktor Jeppe Madsen.

Juliana Engberg, her sammen med Kay Campbell, er tidligere kunstnerisk direktør for Sydney Biennalen og Det Australske Center for Moderne Kunst i Melbourne, og ansvarlig for kunst- og kulturarrangementer i forbindelse med Aarhus Kulturhovedstad 2017.

Et trykark fra bogen, som indeholder nye værker af 13 kunstnere fra hele verden.

Trykstart på kataloget ‘House of Finn Juhl’

08-02-2018 (by courtesy of Studio Morten Duemose)
Grafisk designer Morten Duemose godkender trykark til ‘House of Finn Juhl’. Kataloget udgives af OneCollection, en dansk møbelproducent i Ringkøbing, som i 2001 fik rettighederne til at relancere Finn Juhls ikoniske møbeldesigns. Til venstre checker trykker Morten Lindberg at pasningen er i orden.

Trykstart med Experimentarium

07-02-2018 (by courtesy of Experimentarium)
De grafiske designere Anne Kjeldsen og Helle Madsen er på besøg for at følge trykningen af tre bøger om Bamse, Fisk, Gris og Muldvarp. Materialet er udviklet af Experimentarium i forbindelse med udstillingen ‘Miniverset’, et interaktivt univers for de yngste og deres voksne, som åbner i april.

Anne Kjeldsen gennemser de falsede rentryk.

Trykstart med Design Studio Alexis Mark

06-02-2018 (by courtesy of Alexis Mark)
Marie Grønkær og Kristoffer Li fra det grafiske designstudie Alexis Mark viser et nytrykt ark til bogen ‘Dorte Mandrup’ om den prisbelønnede arkitekt og grundlægger af firmaet Dorte Mandrup Arkitekter. Alexis Mark er uddannet ved Yale School of Art i USA og The Gerrit Rietveld Academie i Holland.

Besøg af Inge Bjørn og Lars Morell

05-02-2018 (by courtesy of Lars Morell)
Billedvæver Inge Bjørn og idehistoriker Lars Morell er på besøg for at få scannet illustrationerne til Lars Morells næste tre bøger om Asger Jorns tid i Skåne, Norge og Gotland 1962-64. Den 93-årige tekstilkunstner Inge Bjørn er den sidste der er tilbage af det internationale team af vævere, der realiserede Asger Jorns og Pierre Wemaëres gobelin ‘Den lange rejse’. Udsmykningen blev skabt til Århus Statsgymnasium i 1961, og hænger i dag på Museum Jorn i Silkeborg.

Forlægger Klaus Gjørup på besøg

02-02-2018 (by courtesy of Klaus Gjørup)
Klaus Gjørup fra Forlaget Wunderbuch er på arbejdsbesøg for at tilrettelægge og designe et stort tobindsværk om Tommerup Keramiske Værksted, som udfører keramiske projekter for førende danske og internationale kunstnere. Klaus Gjørup har modtaget Albertsen Fondens Pris 2016. Her ses han sammen med grafiker Else Marie Madsen.

Trykstart med fotograf Lone Mørch

02-02-2018 (by courtesy of Hørdum & Engelbreth)
Lone Mørch, Søren Hørdum og Marianne Elgaard ser på et trykark fra Lone Mørchs fotobog ‘Embody’. Lone Mørch er forfatter, fotograf og foredragsholder, Søren Hørdum kommer fra Hørdum & Engelbreth Print Studio, og Marianne Elgaard fra det danske designstudie Velvet Studio.

Aktuelt arkiv

2020 Januar - Februar - Marts - April
2019 Januar - Februar - Marts - April - Maj - Juni - Juli - August - September -
2018 Januar - Februar - Marts - April - Maj - Juni - Juli - August - September -
2017 Maj - Juli - August - September - Oktober - November - December